Dart Agenda

28-09 SuperCup Snipke

29-09 Opwermtoernooi X-Sport

Rubrieken

Op deze pagina zult u de rubrieken terug vinden op volgorde van datum van uitbrengen.

Bijgewerkt: Speler in de schijnwerper: Thom van Beers - D'n Bel 2!

We gaan richting het einde van het seizoen en dit betekent dan ook de laatste ‘Speler aan het woord’ voor dit seizoen. Richard gaf het stokje over aan Thom van Beers van d’n Bel 2 of Thommeke binnen het team.
Thom is met het darten in aanraking gekomen toen er een kijk- en oefenavond georganiseerd werd in sporthal ’t Spant er. Hij ging kijken en dartpijlen uitproberen en het lukte hem meteen om met een setje willekeurige pijlen een 140 score te gooien. Achteraf heeft hij spijt dat hij die pijlen niet gekocht had. Toen hij eenmaal 16 werd is hij ook begonnen aan de BCDC.

Qua dartherinnering zijn er 2 goed bij gebleven; een bekerfinale in ’t Pleintje toen hij nog voor de Flight gooide samen met Mark en Rob Hendriks. Rob had nog een pieper op zak en moest voor de wedstrijd nog f op een brandalarm. Met het team in de auto naar Hoogeloon om polshoogte te nemen en gelukkig konden ze al scheurend door naar ’t Pleintje. In de finale tegen de Saloon werd het 7-7 en detijds ging de beker naar tot de 8 punten en dus een beslissende leg was nodig. Thom en Mark mochten die gooien en uiteindelijk stonden beide gooiende koppels op dubbel 1. Helaas voor hen bleven ze maar missen en gooide de Saloon hem uit.
Een andere herinnering die hem bij staat is de Single finale avond van de Single Ranking Competitie, 5 a 6 toernooien waar je je kon plaatsen voor de finaledag voor de beste singel van het seizoen. Uiteindelijk werd hij 3e en had hij 4 x 180 gegooid op die avond en ja daar kreeg je biertjes voor. Al heeft hij ze niet allemaal zelf op gedronken en heeft hij er een paar uitgedeeld oa aan zijn huidige teamgenoot Bram.

Hij heeft niet echt een favoriete darter. Hij was echter wel gecharmeerd van Michael van Gerwen 2.0 toen hij echt heerste op het circuit en vrijwel alle toernooien won. De beste darter waar hij mee gegooid heeft is Mark Hendriks. Ze gooien na al die jaren nog samen en vaak ook nog de koppelpartijen samen omdat ze elkaar goed aanvoelen. Hij vindt alle dubbels prima om te gooien, echter is dubbel 14 er 1 die hij het liefst heeft.

Een speler waar hij graag tegen speelt is zijn vader Peter van Beers. Dat zorgden altijd voor leuke gespreksonderwerpen thuis en dat kon dan een hele week duren. Qua angstgegner is dat Robert van der Heijden, een goede speler en altijd fijn om tegen te gooien. Al delft hij wel regelmatig het onderspit.
De pijlen waar hij mee gooit zijn dan ook de oude van zijn vader. Merk en model weet hij niet meer. Hij voorspelt dat hun team 4e in de eindklassering gaat worden dit seizoen. Deze voorspelling was gedaan voor aanvang van speelkwart 4. Met nog 1 wedstrijd te gaan wordt dat doel wat lastiger.

In zijn vrije tijd gaat hij graag kilometers maken al toerend met de auto en op terrasjes zitten als het lekker weer is. Tevens vindt hij het ook leuk om naar menwedstrijden te gaan kijken met Maartje, zijn vrouw. Dit laatste is een specifiek onderdeel in de paardensport met een span er achter.

Hij schuift de volgende graag door aan zijn vader Peter van Beers spelende bij Tripel Karmeliet met als vraag: Zou je nog ooit samen met je zoon in 1 team willen gooien en waarom?

Bijgewerkt: Speler in de schijnwerper: Richard van Hamont - X-Sportteam 2!

We zijn over de helft van het seizoen en Kees heeft het stokje overgedragen aan Richard van Hamont van X-Sportteam 2 in de rubriek ‘Speler aan het woord’.

Een persoon die al sinds de beginjaren actief is in deze competitie. Sterker nog, zijn eerste sporen begon hij in de Diessense bond ongeveer 35 jaar geleden. Toen was hij even gestopt en in 2000 begon hij in Bladel toen hij gevraagd werd om voor de Vurkoamer te komen gooien. Later bekend als de Ambiani.
Samen met Rick Beerens, ook inj X-Sportteam 2, heeft hij heel wat koppelcompetities gewonnen en tevens ook teamkampioenschappen. Echter nog mooier was dat ze op de Dutch open samen de sheetfinale behaalden en toen tegen Martin Wolfie Adams mochten strijden. Dit jaar hoopt Richard in de BCDC samen met het hele team het kampioenschap binnen te halen en ze zijn goed op weg!

Een favoriet heeft Richard niet echter staan zijn teamgenoten op 1. Tijdens een wedstrijd is het altijd gezellig en creëren ze een leuke sfeer. Qua beste darter waar Richard mee gegooid heeft is dat Rick Beerens echter is hij ook zeer onder de indruk van Bart Fabrie spelend in hetzelfde team. Hij kijkt vooral naar hoe men zich gedraagt in plaats van prestaties.

Qua angstgegner zou hij het wel een leuke bijnaam voor zichzelf vinden en heeft hij er zelf geen. Er zijn echter wel factoren die hem kunnen beïnvloeden tot mindere prestaties. Die blijven echter geheim! Verder gooit hij graag tegen Bart Klomp van d’n Bel X. Naast het gooien hebben ze vaak leuke discussies rond de partij en dat is geweldig. Dubbel 6 is zijn favoriete vakje in de buitenste rand. Echter zijn hoogste uitworp in een wedstrijd kan niet met deze dubbel gegooid worden. Dit is 160 geweest.

Wanneer het niet om het werken of darten gaat pakt Richard graag de motor uit de garage om lekker te gaan toeren.

Op de vraag van Kees, van welke persoon zou hij graag in de huid willen kruipen, lijkt het hem leuk om Michael van Gerwen te zijn. Echter niet vanwege zijn dartprestaties of dartcapaciteiten, maar meer om te zien wat er allemaal met het professionele darten te verdienen is en wat we niet zien op TV in het circuit.
Richard geeft de pen graag door naar Thom van Beers van d’n Bel 2, captain en teamgenoot van onze eerste speler aan het woord Bram, met de vraag: Met wat voor pijlen gooi jij?

Bijgewerkt: Speler in de schijnwerper: Kees Huijbregts - 't Snipke 2!

Dit keer de 2e editie in dit seizoen van de rubriek ‘Speler aan het woord’ met Kees Huijbregts van ’t Snipke 2 en wel startend zonder mopje?!

Kees is begonnen met het spelletje toen Barney wereldkampioen werd. Toen was hij verkocht en moest er meteen een setje pijlen en een bord ingeslagen worden. Hij was toen een jaar of 14 en is toen meteen reserve gaan staan bij een softtip team die in Bergeijk speelde. Toen in 2004 is hij met zijn team begonnen in de Vurkoamer.

Qua herinneringen zijn er 3 die hem bij staan; de mooiste is koppelkampioen worden met Mark Theuws en Roy Smetsers. De andere was ene hele happening namelijk het weekendje weg met alle darters die destijds in teams bij de Ambiani speelden. Tevens ook het teamuitstapje onlangs de Ahoy om de Premier League te aanschouwen!

Kees kan niet zo goed kiezen wie de beste darter is waar hij mee heeft gegooid. Dit mede omdat het huidige team ook weinig wisselingen in de basis heeft gehad. Uiteraard komt die wel uit zijn eigen team en is hun sterkte vooral dat ze elkaar blijven steunen als het wat minder gaat en elkaar kunnen stimuleren om het beste er uit te halen. Kijkend naar alle darters over de wereld is zijn favoriet toch Phil Taylor.
Iemand waar hij graag tegen speelt is Jarno Beerends van X-Sport team 2. Het zijn normaliter altijd spannende wedstrijden waarbij beide altijd erg hun best doen. De verhouding qua winst en verlies is gelijkwaardig en verder is het dan ook altijd gezellig en fair. De andere kant van de dobbelsteen, de angstgegner, is Richard van Hamont. Niet enkel om het gooien echter ook omdat hij soms je hand kan fijn knijpen of met zijn grote klomp op je teen gaat staan. Dat staat uiteraard last van zijn gooikunsten, die zijn in orde.

Zijn favoriete dubbel is de dubbel Dutch oftewel dubbel 18. Qua hoogste uitworp kan hij die zich niet herinneren en zal het niet te spectaculair zijn en verwacht ergens in de 130.
Met een nieuw seizoen waar we op het moment van invullen mee bezig zijn komen er genoeg kansen om dit te overtreffen en wel te herinneren. Qua verwachting/voorspelling is de middenmoot een mooie plek.

In zijn vrije tijd besteed Kees natuurlijk tijd aan zijn kids en doet hij graag wandelen en fietsen en dan geen elektrische. Hij is zo op fietsvakantie gegaan naar Brussel afgelopen zomer!
Kees schijnt de spotlight op Richard van Hamont met als vraag: In de schoenen, of klompen, van welke bekende (dart)persoon zou jij wel eens een dagje in willen staan en waarom?

Op de vraag van Rob zijn de mopjes iets die hij wel vaker vertelt of tapt. Meestal wordt er bij binnenkomst al gevraagd bij de Bel of hij nog een mopje heeft. Het is echter begonnen vroeger bij de teamcaptain- en horecavergadering die in de Ambiani werd gehouden. Voordat de BCDC over ging tot wat ze wilden vertellen vroegen ze of Kees nog een mopje kwijt wilde.

Tot mijn eigen teleurstelling vond ik geen mopje terug in dit verhaal dus toch nog even Kees bij zijn kraag gepakt: Hoe noem je een koei met slaapgebrek?!?

MOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Speler in de schijnwerper: Rob Hermsen - D'n Bel 1!

Het nieuwe seizoen is begonnen en we eindigden vorig seizoen met Robert aan het woord. Die droeg het stokje over aan Rob Hermsen van d’n Bel 1.

Rob zijn hobby voor het darten begon toen hij een jaar of 10 was. Boven op zolder waar hij een matras gebruikte als oche. Daarna ging hij bijna dagelijks naar een vriend toe, wiens vader een softtipkast had aangeschafd voor hun. Als jonge snotneuzen deden ze mee aan de plaatselijke softtiptoernooien en kwamen ze aardig ver. Pas later raakte Rob bevriend met steeltipdarters en heeft hij definitief de overstap gemaakt. In seizoen 2011-2012 is hij begonnen als reserve bij de Ambiani 6.

Rob heeft als mooie herinnering maar ook ervaring dat hij een aantal ranking toernooien had gespeeld en zodoende zich plaatste voor de finaledag bij de Zaak in Geldrop. Hier mocht hij het toen opnemen tegen verschillende bekende namen zoals de 3 meeste bekende Belgen; Dimitri van den Bergh, Kim en Ronny Huybregts. Daarnaast heeft ook genoten van de eigen kampioenschappen met de Ambiani 6.

Qua favoriete darter kan hij Dirk van Duijvenbode erg waarderen. Van opkomst tot zijn instelling op het podium staan hem erg aan en dan ook niet te vergeten zijn interviews; een mix van eerlijkheid en dollen.
Robert van der Heijden is degene die hij als beste darter ziet waar hij zelf mee heeft gegooid in zijn tijd bij de Ambiani 6. Robert is volgens hem vaak in staat om de juiste dingen te doen op de belangrijke momenten. Hij heeft veel van hem geleerd om zelf een betere speler te worden.
Qua tegenstander in de competitie heeft hij niet echt een specifieke voorkeur. Het is wel fijn als de andere persoon lekker door gooit. Als iemand in een lager tempo gooit dan is dan is dat wel even wennen en jezelf op instellen.
Qua buitenste ring zoekt Rob graag de dubbel 20 of 16 op en hoogste persoonlijke uitworp staat op 160. Naast het darten houdt Rob zich graag bezig met voetbal en series kijken of leuke dingen ondernemen met vrienden.

Op de doorgeefvraag van Robert gaat het de goede kant op. Switchen van rechts naar links gooien is niet eenvoudig. Het vereist wel wat training en daar moet je ook tijd voor hebben! Het niveau benaderen wil al lukken echter hier constanter in worden betekent meer tijd in investeren.
Op de vraag wie de volgende is in dit rubriekje wordt dit Kees Huijbrechts van ’t Snipke 2. Zoals we gewend zijn van Kees vertelt hij graag een mopje. Doe je dit bij elke wedstrijd of traditioneel tegen D’n Bel 1 en teamcaptainvergaderingen?

Speler in de schijnwerper: Robert van der Heijden- Madhouse!

De schijnwerper is weer gericht en dit keer op Robert van der Heijden spelend voor team Madhouse. Aangedragen door Bram van de Enden die de vorige keer de eerste schijnwerper op zich gericht kreeg.

Robert staat naast het darten ook nog om een andere reden bekend. Hij wordt binnen het team ‘the dancer’ genoemd aangezien Robert al snel zijn dansvoeten laat spreken al komt er lekkere muziek op. Zelfs ook al een keer gebeurd terwijl hij aan het tellen was.

Robert zijn dart oorsprong is begonnen op school verbazend genoeg. Op het Rythoviuscollege had je een kelder, een ruimte waar de regels niet zo nauwlettend werden nageleefd. Een leeftijdsgenoot hing daar een dartbord op en toen gingen ze in de pauzes darten in plaats van kaarten. Je begint je bijna af te vragen of hij naast het darten ook nog iets op school heeft geleerd.
Ergens in de jaren ’90 van de vorige eeuw heeft Robert zijn weg gevonden naar wat toen nog niet de BCDC heette. Robert heeft onder andere bij het Gildenhuis in Eersel gespeeld en ’t Nekkermenneke in Bladel. Tevens ook bij d’n Aonloop, misschien kennen jullie de zwart roze blousejes nog!

Het meeste indruk qua darten en wat is bijgebleven is dat Robert in 2004 9 dagen naar Lakeside is geweest. Toen de BDO nog fameuzer was dan de PDC. Dat jaar werd de oude dartheld Andy Fordham wereldkampioen en kwam Robert nog achter een ander talent van de beste man. Namelijk dat hij heel snel 4 flessen bier achter over kunnen gooien.

Als favoriete speler waar hij zelf mee heeft gegooid is dat Alexander Merkx. Inmiddels is Alexander naam aan het maken en heeft hij al wat internationale successen behaald en is geplaatst voor het komende BDO WK op Lakeside! Normaliter zou dit al in januari plaats gevonden hebben echter de organisatie heeft dit nu en voor de komende jaren verplaatst naar december.

Robert gooit zelf graag tegen Bart Fabrie van X-Sportteam 2. Dit aangezien hij een speler is die goed spel heeft en altijd eigenlijk wil het beste in Robert naar boven brengt. Zelf gooit Robert graag op dubbel 16 en heeft inmiddels al 2 x de big fish 170 uitgegooid tijdens competitiewedstrijden van de KDO.

Op de vraag van Bram over wat het beste is wat Robert heeft mee gemaakt dit seizoen is dat hij de beste single ooit heeft gegooid; Een 13 dartleg en 2 x een leg uit in 17 darts. Dit zorgde voor een gemiddelde van 96 over 3 legs!

Naast het darten is hij vooral bezig met zijn huis te verbouwen en om lekker de motor te pakken als het weer wat beter wordt.

Who’s next? Robert zet graag de schijnwerper op Rob Hermsen van D’n Bel 1. Hij wil graag weten of Rob gelooft dat hij met zijn linkshandige worp op hetzelfde niveau kan komen als wat hij voorheen met rechts deed?

Speler in de schijnwerper: Bram van de Enden - D'n Bel 2!

We zijn blij dat we weer een vol seizoen draaien en naast gezellig dartpijltjes te gooien en drankjes te nuttigen leek het ons goed om wat meer van elkaar te leren kennen.
Vandaar dat we starten met de rubriek ‘speler in de schijnwerper’ en we starten dit keer met Bram van de Enden van team D’n Bel 2! (De rubriek zal 1 x per speelkwart uit komen.)

Bram van de Enden ook wel Endy genoemd binnen het team, de Bladelse Bully Boy!

Samen met Mark ‘The Beast’ Hendriks zijn oude achterbuurjongen volgden ze samen het darten op TV en zo begonnen ze ook samen te oefenen met de gedachten dat zij natuurlijk ook zo goed wilden worden.

Dat zorgden ervoor dat ze samen zijn begonnen bij dartclub de Flight destijds gevestigd in de oude sporthal ’t Spant er in Bladel. Destijds 14 en dan kun je nog niet aan onze competitie deelnemen. Dat gebeurde uiteraard wel toen hij 16 werd. Tot die tijd hield de Flight een interne competitie en deed Bram een prestatie om trots op te zijn, namelijk dat hij samen met Mark het jeugd dartrecord hebben verbroken en hebben ze 12 uur achter elkaar gedart!

Het zal je niet verbazen dat Michael Smith een favoriet van hem is. In zijn eigen woorden is de vergelijking er op looks en ietsie minder op talent. Zijn eigen teamgenoten zijn de beste spelers waar hij ooit mee samen heeft gegooid. Hij gooit graag tegen de spelers in vorm om zo hier aan op te trekken wat vaak resulteert in een mooie pot! Zijn grootste angstgegner is hij zelf. Enorm balen en mopperen op zichzelf hoort erbij als hij een slechte pot op de mat legt, maar niet te lang he. We zijn voor de lol bezig en zet hij zichzelf vaak snel over heen.

Prestaties!?
De favoriete dubbel op het bord voor Bram zijn de dubbel 20 en 18 en zijn hoogste uitworp was 157 in de dartdrive! Daarnaast de vraag waar team D’n Bel 2 gaat eindigen dit seizoen; zijn voorspelling is de 3e plek.
Naast het darten gaat hij graag het blauw wit van FC Eindhoven aanmoedigen.

Next?
Tot slot heb je als speler de ‘macht’ om de volgende speler deelnemend aan de competitie van een ander team te nomineren en een extra vraag te stellen of wat je graag van die persoon wilt weten.
Hij wil graag van Robert van der Heijden van team Madhouse weten wat het mooiste van dit seizoen is wat je hebt mee gemaakt?